Diversiteit & Inclusiviteit, ruimte voor iedereen

Wij zijn trots op al onze medewerkers. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Collega’s van allerlei culturen. Collega’s met verschillende beperkingen. Iedereen heeft zijn of haar eigen talenten en kwaliteiten.

Thuis op de werkvloer

"Bij diversiteit is aandacht de start, maar daarmee ben je er niet. Dat is ook de reden dat we zeggen: we moeten er werk van gaan maken." In ons online event ging lid raad van bestuur Marjolein Jansen in gesprek met diverse gasten. Bekijk de korte aftermovie:

 

Er valt heel wat te meten

Iedere dag spelen metingen bij het bepalen van grenzen een belangrijke rol. Met deze, en andere data, helpen we maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Dat doen we met een diverse groep collega’s. Ongeacht seksuele voorkeur, afkomst, leeftijd of beperking. Wij zijn trots op al onze medewerkers. Vrouwen, mannen, genderneutraal. Jong en oud. Collega’s van allerlei culturen. Collega’s met verschillende beperkingen. Iedereen heeft zijn of haar eigen talenten en kwaliteiten. Diversiteit werkt. We merken het elke dag. Zo ontstaat een groep gemotiveerde collega’s die elkaar versterkt en waar creativiteit de ruimte krijgt.

Benieuwd hoe diversiteit scoort op onze meetlat? Lees dan het verhaal van onze collega Suzanne.

Talent actief binnenhalen

Door ons internationale werk begrijpen wij het belang van gelijke rechten en kansen. We stimuleren diversiteit én we maken er ruimte voor. Wij maken geen onderscheid als je bij ons wilt komen werken. Alleen dit al zorgt voor een mooie variatie aan sollicitanten op vacatures en nieuwe collega’s. Daarnaast halen we ook zelf meer diversiteit in huis. We werken daarvoor onder meer samen met organisaties zoals Emma at Work.

FAQ / Veelgestelde vragen

We kijken naar diversiteit in de breedste zin. Bij ons ben je welkom ongeacht seksuele voorkeur, afkomst, geslacht, leeftijd of beperking.

Wij geloven in gelijke rechten en kansen. Het belang daarvan zien we dagelijks in ons internationale werk. Daarnaast zijn de Sustainable Development Goals van de VN voor ons een inspiratiebron. We toetsen ons handelen aan de SDG’s om te bepalen of we bijdragen aan een betere wereld. In het bijzonder SDG nr. 8: ‘Inclusieve, economische groei, werkgelegenheid en fatsoenlijk werk voor iedereen.’

Ons hele personeelsbeleid is ingericht op die individuele ontwikkeling. Iedereen heeft zijn of haar eigen talenten en kwaliteiten. De ontwikkeling daarvan staat centraal. Of je nou collega wilt worden bij ons of dat al bent. Dat vraagt om het kunnen inspelen op de behoeften, wensen en talenten van een individu. Om diversiteit nog steviger te verankeren in ons personeelsbestand, maken we er actief ruimte voor vrij. Om die plekken in te vullen, werken we samen met onder andere Emma At Work, een organisatie die mensen met chronische ziekte of beperking bemiddelt.

Diversiteit staat in feite voor de kracht van het verschil. Als je allemaal dezelfde type medewerkers hebt, liggen gebrek aan creativiteit en motivatie op de loer. Dat is niet goed voor de medewerker zelf, het Kadaster en onze klanten. Een grote variatie in collega’s zorgt voor een voortdurende afwisseling van denkwijzen en het versterken van elkaars talenten. Dat werkplezier straalt merkbaar af op de kwaliteit van het werk.