Data

Onze samenleving staat voor een aantal grote uitdagingen om de wereld in de toekomst leefbaar te houden. We moeten de overgang maken naar duurzame energie en het hergebruik van grondstoffen. We hebben te maken met verstedelijking en vergrijzing en daardoor veranderende eisen aan huisvesting en de inrichting van ruimte. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Data en het combineren daarvan tot zinvolle informatie speelt daarin een belangrijke rol.

Het Kadaster vindt het belangrijk om samen met publieke en private partners te onderzoeken en experimenteren met Data, zodat we samen mogelijke oplossingen verkennen voor onze ruimtelijke uitdagingen. Het Kadaster heeft verschillende teams (zoals het Data Science Team, het Emerging Technology Center en het Geo Expertise Center) die een cruciale rol spelen bij deze ontwikkeling en samenwerken met partners aan innovatie vraagstukken. De innovatieteams dragen de resultaten van een initiatief over aan de reguliere organisatie, zodat Kadaster of één van de (keten)partners deze waar mogelijk kan operationaliseren.

Nieuwsgierig geworden naar wat het Kadaster doet op het gebied van data? Neem dan eens een kijkje op https://labs.kadaster.nl/ waarin wij de resultaten van de verschillende initiatieven delen.

Geodata

Consumenten, overheden en bedrijven hebben steeds meer behoefte aan geodata. Het Kadaster zet vanuit de afdeling data governance betrouwbare data efficiënt om en accuraat in. Wil je weten hoe wij dit doen? Collega’s Bert Voorbraak en Richard Metz vertellen je in dit artikel hoe data wordt ingewonnen en welke innovaties data doormaakt. Lees het artikel hier.

Data vacatures

Zoekresultaten voor "". Pagina 0 van 0, resultaten 1 t/m 2 van 2
Titel Plaats
Business Architect Data Governance Services
Business Architect Data Governance Services Apeldoorn - De Grift, NL 18 feb. 2024
Apeldoorn - De Grift, NL
Lead Architect
Lead Architect Apeldoorn - De Grift, NL 18 feb. 2024
Apeldoorn - De Grift, NL