Smartstarter

Wanneer ben je een smartstarter en wat houdt het precies in?
De letterlijke vertaling is ‘slimme starter’ en dat is precies wat het is! Als smartstarter werk je naast je studie, een aantal uur in de week binnen een bepaald vakgebied. Zo kun je al ervaring op doen binnen het werkveld waarin je waarschijnlijk jouw toekomstige functie uit gaat voeren. Als smartstarter krijg je de kans om werkzaamheden uit te voeren binnen het interessegebied waarin jij je wilt verdiepen!

Bij Kadaster verwelkomen we graag jong talent en zijn daarom ook trots op deze nieuwe ‘functie’. Als smartstarter leer je van ons en wij leren van jou! Een bijkomend voordeel is dat je voor afronding van jouw opleiding al een netwerk hebt opgebouwd, door dit netwerk en de opgedane ervaring zal je de mogelijkheid krijgen om je optimaal te kunnen ontwikkelen. Je bent een volwaardige medewerker en krijgt dezelfde arbeidsvoorwaarden, vergoedingen en een opleidingsbudget als een andere medewerker. Zo haal je het meeste uit je tijd als smartstarter.

Wist je dat…
Op dit moment zijn er zes smartstarters werkzaam binnen het Kadaster, op verschillende afdelingen en binnen verschillende teams. Uiteenlopend van Recruitment, het Klantcontactcenter tot het Data Science Team (IT).

Begin 2021 zijn wij gestart met een pilot om te ontdekken of er binnen Kadaster vraag is naar smartstarters en of er beschikbare functies zijn. Onze huidige smartstarters zijn allemaal doorgestroomd vanuit een stagefunctie bij het Kadaster. Daarom testen we deze pilot uit met ex-stagiairs. Zo hebben we al kennis met elkaar gemaakt en bij wederzijdse interesse kan er een mogelijke nieuwe samenwerking ontstaan na de stageperiode. Lijkt jou dit ook interessant en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur dan een mail naar onze campusrecruiter Lisette Velthorst.

Ervaring

“Tijdens mijn derde jaar van mijn opleiding begon ik aan mijn meewerkstage bij het Kadaster. Ik heb gedurende mijn stage aan veel gave projecten meegewerkt en baalde daarom ook wel stiekem dat mijn stage erop zat. Nu begon er weer een halfjaar van studeren, gevolgd door mijn laatste studiejaar Totdat mijn collega’s mij kennis lieten maken met de optie tot ‘smartstarter’. Ik had hier nog nooit van gehoord en werd gelijk enthousiast toen zij mij vertelden wat dit in hield. Het was voor mij een buitenkans om tijdens mijn studie al te kunnen werken binnen mijn toekomstige werkveld!

Er waren nog geen andere smartstarters begonnen. Samen met collega’s onderzocht ik de mogelijkheden binnen het Kadaster. Ondertussen ben ik alweer een half jaar werkzaam als smartstarter samen met 5 anderen. Ik werk 16 uur in de week zodat ik het goed kan blijven combineren met mijn studie. Ik ben enorm blij dat ik deze mogelijkheid heb gekregen. Zo bouw ik nu al aan mijn netwerk en doe ik veel ervaring op. Ik werk aan gave projecten en krijg veel vrijheid om mijn creativiteit in te zetten. Ik hoop dat iedere student de kans krijgt om ergens aan de slag te gaan als smartstarter, ik kan het iedereen aanbevelen!”

Loes – smartstarter Kadaster