"Het Kadaster is meer dan de Rijdende Rechter"
Sophie wilde na haar opleiding Planologie aan de slag in de ruimtelijke sector. Binnen het Kadaster heeft ze inmiddels diverse opdrachten met succes afgerond. Daarnaast is ze actief geweest bij uiteenlopende directies. Wil jij meer weten over de reis van Sophie?
Trainee Omaima: "Open sfeer en persoonlijke ontwikkeling"
Ik heb voor dit traineeship gekozen omdat er veel aandacht geschonken wordt aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heerst er een open sfeer binnen het Kadaster en hierdoor krijg ik de mogelijkheid om de organisatie goed te leren kennen. De collega’s staan open voor mijn nieuwsgierigheid, wat ik als erg prettig ervaar.
"Het Kadaster is meer dan de Rijdende Rechter"
Sophie wilde na haar opleiding Planologie aan de slag in de ruimtelijke sector. Binnen het Kadaster heeft ze inmiddels diverse opdrachten met succes afgerond. Daarnaast is ze actief geweest bij uiteenlopende directies. Wil jij meer weten over de reis van Sophie? Lees hier het verhaal van Sophie
8 dingen die je niet weet voordat je Kadaster trainee bent
Linda neemt je mee in haar verhaal als trainee bij het Kadaster. Hoe het begon in de Ardennen, haar persoonlijke ontwikkeling, haar huidige rol en 8 dingen die je niet weet voordat je trainee bent.
Lees hier het verhaal van Linda
Trainee Rindert: "Brede interesse en maatschappelijke impact hebben"
Het traineeship is veel veelzijdiger dan ik had verwacht. Je krijgt de ruimte om te ontdekken wat je leuk vindt en er is veel ruimte voor eigen initiatief. Ik mag ook verschillende trainingen volgen en het is fijn om met andere trainees te sparren en tips uit te delen.
Maarten neemt je mee in zijn loopbaan binnen het Kadaster
Als trainee is Maarten projectleider, teamleider en organisatieadviseur geweest. Uiteindelijk is hij blijven hangen op de leukste afdeling van het Kadaster. Maarten neemt je mee in zijn start bij het Kadaster. Lees hier het verhaal van Maarten
Terugblik van Niki
Niki bekijkt wat er op haar pad komt en grijpt kansen met beide handen aan. Waar ze dat geleerd heeft? Tijdens haar traineeship bij het Kadaster.
Lees hier het verhaal Niki
De trainees binnen het Kadaster hebben een afgeronde opleiding op WO-niveau en minder dan 2 jaar werkervaring (bijbanen niet meegerekend). Verder ben je communicatief sterk, ondernemend en leergierig.
Het traineeship duurt 2 jaar. Gedurende deze periode krijg je een intensief ontwikkeltraject aangeboden gericht op zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling, Ook krijg je extra ondersteuning en mogelijkheden om een goed intern netwerk op te bouwen. Je voert 3 opdrachten uit op verschillende afdelingen. De duur van elke opdracht is 7 maanden. Daarnaast realiseer je samen met de andere trainees een gezamenlijke opdracht in opdracht van de directie raad. Trainees starten vaak in rollen als junior -adviseur,- projectleider of -teamleider. Vaak tijdens de tweede of derde opdracht.
De selectie bestaat uit een briefselectie waarbij we kijken naar de harde criteria, een oriënterend selectiegesprek en een selectiedag(op 12 juli) met meerdere trainees en selecteurs. Tijdens de selectie kijken we naar de competenties waarover de trainees beschikken. De week na de selectiedag krijg je een terugkoppeling en wellicht mag je starten als een van onze 5 nieuwe trainees.
De arbeidsvoorwaarden zijn voor alle trainees hetzelfde. In grote lijnen betekent dit: Een tweejarig contract voor 36 uur. Daarvan werk je 32 uur en heb je 4 uur opleiding in de week. Een bruto maandsalaris van € 2.898,57 per maand (schaal 9, trede 0) en een individueel keuzebudget van 25% per jaar én reiskostenvergoeding;
Je wordt tijdens je traineeship begeleid door een traineemanager en een traineecoach. Tijdens je opdrachten krijg je begeleiding van een opdrachtbegeleider of van de opdrachtgever zelf.
Je krijgt een uitvoerig introductieprogramma van 3 tot 4 weken. Je maakt hierbij kennis met de organisatie en de andere trainees daarna begin je aan je eerste opdracht. Ook krijg je een ontwikkelassessment (TMA) om samen met je coach en traineemanager een ontwikkelplan op te stellen. Naast het collectieve opleidingstraject werk je samen met je coach aan je individuele doelen door middel van coaching en intervisie.
Ja, voor ons maakt de studieachtergrond niet uit. De eis is wel dat je in de afgelopen 2 jaar een WO-diploma behaald hebt.
Als je voldoet aan de harde criteria en de gevraagde competenties, zoals ontwikkelingsgericht, samenwerken en initiatief nemen. Ook kijken wij naar de motivatie (waarom juist een traineeship) en wie ben je als persoon.
Aan het einde van je traineeship, tijdens de laatste opdracht, werk je toe naar een landingsplek in de organisatie en krijg je ruimte om te solliciteren. Je houdt de vacatures in de gaten en gebruikt je netwerk om een plaats in de organisatie te vinden, uiteraard gesteund door je traineemanager en coach. Onze ervaring is dat het merendeel van de trainees eigenlijk altijd een mooie nieuwe uitdaging in de organisatie vindt.
Met een traineeship krijg je de mogelijkheid om uit te zoeken welke rollen, afdeling en taken het beste bij je passen. Je krijgt 2 jaar de tijd om je hierin te ontwikkelen en uit te zoeken in welke rol je jouw talenten zo goed mogelijk kan benutten om vervolgens een baan te vinden die bij je past. Bij een startersfunctie is deze richting al (bij de aanname) bepaald.
We hopen dat we bij de start van het traineeprogramma covid voor het grootste gedeelte achter ons hebben gelaten. Zo niet, dan zal het traject geheel of gedeeltelijk digitaal verder worden voortgezet. Inmiddels hebben we gelukkig veel ervaring opgebouwd in het digitaal werken, begeleiden en trainen.
Jazeker. Oud-trainees vertellen je graag meer. Je mag een mail sturen naar recruitment@kadaster.nl, hier wordt je in contact gebracht met een oud-trainee.