Zet jezelf op de kaart als trainee!

Wil jij jezelf ontwikkelen en werken aan toffe projecten?

Heb jij (bijna) je wo-studie afgerond en ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Wil jij jezelf ontwikkelen en werken aan toffe projecten? Kies dan voor een traineeship bij het Kadaster!

Ons traineeship is een breed programma gericht op jonge professionals. De opdrachten zijn op het gebied van projectwerkzaamheden, projectleiding, advisering en leidinggeven.

Zelfstandig en in samenwerking met andere enthousiaste trainees werk je aan projecten en casussen. De opdrachten stemmen we af op jouw ambities. We besteden aandacht aan persoonlijke ontwikkeling, we vinden het belangrijk dat de potentie van de trainee optimaal wordt benut en ingezet. Het traineeship wordt begeleid door een ervaren trainee-begeleider. 

Toekomstperspectief 
Wist je dat een aantal oud-trainees nu hele toffe functies bij het Kadaster uitoefenen? Denk aan de functies directiesecretaris, adviseur woningmarkt of IT architect bij ons Emerging Technology Centre. We nemen je graag mee in hun reis: van trainee, naar werknemer. Je leest hun verhalen hieronder.

"Het Kadaster is meer dan de Rijdende Rechter"

Sophie wilde na haar opleiding Planologie aan de slag in de ruimtelijke sector. Binnen het Kadaster heeft ze inmiddels diverse opdrachten met succes afgerond. Daarnaast is ze actief geweest bij uiteenlopende directies. Wil jij meer weten over de reis van Sophie?

Lees hier het verhaal van Sophie

Dit is jouw unieke kans! 

Geef jouw carrière een vliegende start. We zullen vanaf 2021 weer op zoek gaan naar een nieuwe, ambitieuze traineegroep. Meer informatie daarover wordt later in dit jaar weergegeven op deze pagina, houd het dus in de gaten, want wij zijn nieuwsgierig naar jou! We komen graag met je in contact zodat we kunnen kijken of een traineeship bij het Kadaster iets voor jou is. Jij bent enthousiast en ambitieus, en in het bezit van een WO-master met de voorkeursrichtingen GEO of IT. Daarnaast ben je niet langer dan 2 jaar geleden afgestudeerd.  

De trainees die we zoeken:

- Communiceren helder en gemakkelijk op alle niveaus;
- Onderscheiden zich door een hoge mate van pro-activiteit en lef;
- Zijn maatschappelijk betrokken; 
- Zijn nieuwsgierig, leergierig en hebben een open instelling.

Trainee Omaima: "Open sfeer en persoonlijke ontwikkeling"

Ik heb voor dit traineeship gekozen omdat er veel aandacht geschonken wordt aan persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heerst er een open sfeer binnen het Kadaster en hierdoor krijg ik de mogelijkheid om de organisatie goed te leren kennen. De collega’s staan open voor mijn nieuwsgierigheid, wat ik als erg prettig ervaar.

8 dingen die je niet weet voordat je Kadaster trainee bent

Linda neemt je mee in haar verhaal als trainee bij het Kadaster. Hoe het begon in de Ardennen, haar persoonlijke ontwikkeling, haar huidige rol en 8 dingen die je niet weet voordat je trainee bent. 
 
Lees hier het verhaal van Linda

Terugblik van Niki

Niki bekijkt wat er op haar pad komt en grijpt kansen met beide handen aan. Waar ze dat geleerd heeft? Tijdens haar traineeship bij het Kadaster.
 
Lees hier het verhaal Niki

Loopbaan

Benieuwd naar wat voorbeelden van je ‘mogelijke’ loopbaan? Onderstaand een weergave van de functies welke onze oud trainees gehad hebben en wat hun huidige functie is.

Specialisatie

Tijdens het 2e jaar van je traineeship krijg je de mogelijkheid om je te specialiseren in een bepaalde keuzerichting. Je hebt de keuze uit 3 verschillende richtingen:

  • projectleider;
  • teamleider;
  • adviseur/specialist.

Onderstaand een voorbeeld van de verschillende keuzerichtingen van oud-trainees en de functie waar ze uiteindelijk werkzaam zijn binnen de organisatie.

FAQ/Veelgestelde vragen

De trainees binnen het Kadaster hebben een afgeronde opleiding op WO-niveau en minder dan 2 jaar werkervaring (bijbanen niet meegerekend). Verder ben je communicatief sterk, ondernemend en leergierig.

Het traineeship duurt 2 jaar. Gedurende deze periode krijg je een intensief ontwikkeltraject aangeboden gericht op zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling, Ook krijg je extra ondersteuning en mogelijkheden om een goed intern netwerk op te bouwen. Je voert 3 opdrachten uit op verschillende afdelingen. De duur van elke opdracht is 7 maanden. Daarnaast realiseer je samen met de andere trainees een gezamenlijke opdracht in opdracht van de directie raad. Trainees starten vaak in rollen als junior -adviseur,- projectleider of -teamleider. Vaak tijdens de tweede of derde opdracht.

De selectie bestaat uit een briefselectie waarbij we kijken naar de harde criteria, een oriënterend selectiegesprek en een selectiedag(op 12 juli) met meerdere trainees en selecteurs. Tijdens de selectie kijken we naar de competenties waarover de trainees beschikken. De week na de selectiedag krijg je een terugkoppeling en wellicht mag je starten als een van onze 5 nieuwe trainees.

    De arbeidsvoorwaarden zijn voor alle trainees hetzelfde. In grote lijnen betekent dit: Een tweejarig contract voor 36 uur. Daarvan werk je 32 uur en heb je 4 uur opleiding in de week. Een bruto maandsalaris van € 2.898,57 per maand (schaal 9, trede 0) en een individueel keuzebudget van 25% per jaar én reiskostenvergoeding;

Je wordt tijdens je traineeship begeleid door een traineemanager en een traineecoach. Tijdens je opdrachten krijg je begeleiding van een opdrachtbegeleider of van de opdrachtgever zelf.

Je krijgt een uitvoerig introductieprogramma van 3 tot 4 weken. Je maakt hierbij kennis met de organisatie en de andere trainees daarna begin je aan je eerste opdracht. Ook krijg je een ontwikkelassessment (TMA) om samen met je coach en traineemanager een ontwikkelplan op te stellen. Naast het collectieve opleidingstraject werk je samen met je coach aan je individuele doelen door middel van coaching en intervisie.

Ja, voor ons maakt de studieachtergrond niet uit. De eis is wel dat je in de afgelopen 2 jaar een WO-diploma behaald hebt.

Als je voldoet aan de harde criteria en de gevraagde competenties, zoals ontwikkelingsgericht, samenwerken en initiatief nemen. Ook kijken wij naar de motivatie (waarom juist een traineeship) en wie ben je als persoon.


Aan het einde van je traineeship, tijdens de laatste opdracht, werk je toe naar een landingsplek in de organisatie en krijg je ruimte om te solliciteren. Je houdt de vacatures in de gaten en gebruikt je netwerk om een plaats in de organisatie te vinden, uiteraard gesteund door je traineemanager en coach. Onze ervaring is dat het merendeel van de trainees eigenlijk altijd een mooie nieuwe uitdaging in de organisatie vindt.

Met een traineeship krijg je de mogelijkheid om uit te zoeken welke rollen, afdeling en taken het beste bij je passen. Je krijgt 2 jaar de tijd om je hierin te ontwikkelen en uit te zoeken in welke rol je jouw talenten zo goed mogelijk kan benutten om vervolgens een baan te vinden die bij je past. Bij een startersfunctie is deze richting al (bij de aanname) bepaald.

We hopen dat we bij de start van het traineeprogramma covid voor het grootste gedeelte achter ons hebben gelaten. Zo niet, dan zal het traject geheel of gedeeltelijk digitaal verder worden voortgezet. Inmiddels hebben we gelukkig veel ervaring opgebouwd in het digitaal werken, begeleiden en trainen.

Jazeker. Oud-trainees vertellen je graag meer. Je mag een mail sturen naar recruitment@kadaster.nl, hier wordt je in contact gebracht met een oud-trainee.