Eisen & Opleiding
Eisen
Voor deze functie heb je GEEN specifieke vooropleiding nodig, voor ons is jouw persoonlijkheid het belangrijkst. Als de juiste basis aanwezig is, leiden wij je (betaald opleidingstraject) van a tot z op tot Juridisch Registratie en Informatie Medewerker (JRIM). Onze (nieuwe) collega's hebben:
- een afgeronde mbo niveau 4 opleiding (of aantoonbaar mbo+ niveau).
- goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
- de passie om kwaliteit te leveren in het DNA (ons werk draait om het leveren van goede kwaliteit).
- een hulpvaardige instelling en het vermogen om andere collega's te coachen en te laten ontwikkelen;
- het (concentratie)vermogen om langdurig scherp te zijn.
- een zelfstandige houding waarbij je zelf kunt plannen en om hulp vraagt wanneer dat nodig is.
- een flexibele instelling. Wij hebben enkele piekmomenten per jaar en dan moeten we er allemaal staan.
- je bent niet afwachtend en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Betaald opleidingstraject
De opleiding tot Juridisch Registratie en Informatie Medewerker begint op 3 februari 2025. De opleiding bestaat uit theorielessen en training-on-the-job. De training-on-the-job is aan de slag in de functie met de juiste begeleiding. Dit kan op de vestigingen Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam, afhankelijk van je woonplaats. Tijdens de opleiding zijn er verschillende toetsmomente en onze ervaring is dat bijna iedereen de opleiding succesvol doorloopt.
Geslaagd?
Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het certificaat Juridisch Registratie en Informatie Medewerker. Bij goed functioneren en je certificaat op zak belonen we jouw inzet met een vast contract én ga je een schaal omhoog (schaal 7). Deze schaal heeft een maximum bruto loon van € 4.644,64 (inclusief IKB).
Betaald opleidingstraject
De opleiding bestaat uit theorielessen en training-on-the-job. De training-on-the-job geven we op verschillende Kadaster vestigingen, afhankelijk van je woonplaats. Tijdens de opleiding zijn er verschillende toetsmomenten. Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het certificaat landmeter. Onze ervaring is dat bijna iedereen de opleiding succesvol doorloopt.
Hoe ziet de opleiding eruit?
Ons werk (en daarmee onze positie) is uniek in Nederland en deze werkzaamheden leer je niet in het regulier onderwijs. Voordat je aan de opleiding begint ga je eerst door het algemene Kadaster 'onboarding' programma. De opleiding is zo opgebouwd zodat je zonder enige juridische kennis mee kunt komen en kunt slagen. Maar liefst 120 collega's gingen je voor de afgelopen jaren! De combinatie tussen werken en leren zorgt voor een goede balans waarbij theorie en praktijk veelvuldig samenkomen.
De opleiding duurt in totaal ongeveer 2 jaar en in deze periode word je opgeleide tot volwaardig Juridische Registratie en Informatie Medewerker bij het Kadaster. De opleiding bestaat uit theorielessen, praktijklessen en training on the job. Een deel zelfstudie (huiswerk en theoriestudie) hoort ook bij de opleiding. De lessen worden zowel fysiek (diverse Kadaster vestigingen) gegeven maar ook digitaal.
De theorie- en praktijk modules worden afgesloten met een toets (voor iedere toets heb je 2 kansen). Wanneer je een hertoets niet haalt dan treedt de ontbindende voorwaarde uit je contract in werking en wordt je dienstverband beëindigt. Uiteraard zet iedereen zich in om je de handvatten te bieden om deze toetsen succesvol af te ronden. Zo krijg je voldoende tijd om je de praktijk eigen te maken en zijn er mentoren beschikbaar om je te helpen bij vragen die je hebt. Uiteindelijk is het ook in ons belang dat jij de opleiding voltooid. De opleiding kent de volgende fases met bijbehorende modules:
Fase 1: Algemeen
- Kadaster algemeen.
- wat is een akte?
- hoe ziet het rechtszekerheid (RZ) proces eruit?
- wat zijn de kernprocessen van het Kadaster (rechtszekerheid, landmeten & geografie)?
- theorie hypotheken, doorhalingen en beslagen.
- praktijk hypotheken, doorhalingen en beslagen.
Fase 2: Notariaat en het Kadaster
- de rol van onze bezwaren, klachten & kwaliteit (BKK) afdeling.
- de binnenkant van ons IT-systeem (KOERS).
- het notariaat in beeld.
- theorie Hyp 4 eenvoudig.
- praktijk Hyp 4 eenvoudig.
Fase 3: Hyp 4 complex (vertoetsing, accepteren & signaleren) theorie & praktijk
- vertoetsing voorwaarden.
- vertoetsing splitsing appartementsrecht.
- vertoetsing Hyp4 (samenwerkingsverbanden, rechtspersonen, mandeligheden, overige stukken)
- accepteren en signaleren
- verbetering en herstel
Fase 4: Klantenservice + Specials
- meekijken bij de Kadaster klantenservice.
- specials.
Fase 5: Landmeten + Informatieproducten
- meekijken met een landmeter.
- Titel- en erfdienstbaarheden onderzoek (1 april 1950).
Samen in het diepe
Dit traject doe je samen. Uiteraard ben je ook individueel bezig maar je doorloopt de opleiding met een klas van ongeveer 25 collega's. In de praktijk zorgt dit voor een sterk groepsgevoel en heb je altijd collega's en mentoren met wie je je kennis en ervaringen kunt delen.
De training-on-the-job volg je op één van de bovengenoemde onze vestigingen. We houden zoveel mogelijk rekening met je woonplaats. Je gaat zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag maar je kunt altijd een beroep doen op je mentor!
Meer informatie
Wil je meer weten, kijk dan op de veelgestelde vragen pagina of neem contact op via janis.pelupessy@kadaster.nl.
Ben jij klaar om de stap te zetten?
Zet jezelf dan op de kaart en solliciteer via de vacaturepagina.
Actie!
Heeft het lezen van deze pagina je enthousiast gemaakt? Dan zoeken we jou!
Solliciteer snel via de vacaturepagina, de werving voor deze vacature sluit 31 oktober en we hebben slechts 25 plekken beschikbaar!