Georgette Sanderus, manager data en proces management

"Zorg dat je mindset staat op klantgericht werken, want van navelstaren krijg je pijn in je nek."

“Bijna 3 jaar geleden kwam ik bij de afdeling Landmeten (LM) terecht in Eindhoven waar ik begon met de aansturing van een productieteam. Ik was ervan overtuigd dat er overeenkomsten lagen tussen de woningcorporatiesector waar ik vandaan kwam (als manager wonen) en het aansturen van landmeters. Daar kwam ik gauw van terug. De enige overeenkomst is dat beide banen vooral buitenfuncties zijn en iets met ‘vastgoed’ doen. Het landmeten is echt specialistisch werk vandaar de intensieve interne opleiding. Als landmeter ben je het visitekaartje van het Kadaster. Vraag aan iemand waar ken je het Kadaster van en het is al gauw: ‘grenzen, landmeten en de rijdende rechter’.”

Doorgegroeid

“Zowel de rechtszekerheid als de technische component trekken me aan in het landmeetkundig domein en daarom heb ik gesolliciteerd als manager bij DPI (Data, Proces en Informatiemanagement) in Apeldoorn. Zo kan ik nog meer betekenen voor de ‘productiestraat’ bij LM. Goed luisteren naar de (interne) klant en zorgen dat je de juiste afdelingen en mensen met elkaar verbindt. Dat is wat we doen bij DPI. Dat betekent dat we met het team keihard werken aan een optimale ondersteuning en verbetering van processen en applicaties. ‘Het kan elke dag een beetje beter’, is hierbij mijn motto.”

Ruimte en vrijheid

“Zelf ben ik altijd in beweging, dus veranderen zit in de genen. Dat maakt het werken bij het Kadaster ook interessant. Er zijn continu veranderingen en van tevoren is niet altijd alles uitgekristalliseerd. Dat geeft ruimte om ergens een eigen sausje overheen te gieten. Het is van belang dat er ook weer niet te veel ruimte is, want dan gaan we elk een eigen kant op zwemmen. Dus bespreken we de doelen vooraf met elkaar. En dat is precies wat ik graag doe met een team.  Richting geven aan professionals en met elkaar de doelen proberen te bereiken.”