Smartstarter Hinke

Hi Hinke! Zou je wat over jezelf willen vertellen?
Hallo! Mijn naam is Hinke, woonachtig in Deventer en onlangs afgestudeerd aan de opleiding archeologie. Momenteel werk ik bij het Kadaster als smartstarter bij afdeling Onderzoek.

Hoe ben je bij het Kadaster terecht gekomen?
Binnen mijn studie volgde ik de nationale GI-minor. Als onderdeel van deze minor voerde ik mijn Research Assignment (stage met zelfstandig onderzoek) uit bij het Kadaster. Een aantal collega’s heeft tijdens een innovatieve vrijdag, de koppeling gemaakt tussen de plantages en de gedigitaliseerde slavenregisters van Suriname. Hiervoor zijn exploratieve query’s uitgevoerd.
Mijn Research Assignment was hier een vervolg op. Tijdens deze stage heb ik fijn contact kunnen leggen met collega’s. De stage heeft een goede indruk bij mij achtergelaten. Na mijn afstuderen klopte ik bij mijn toenmalige stagebegeleider aan waarna ik als smartstarter kon starten. 

Wat heb je als stagiair bij het Kadaster gedaan?
Het onderzoek ‘Using a GIS in researching the Slave Registers of Suriname’ is uitgevoerd onder begeleiding van collega Peter de Jong. In dit onderzoek zijn hypotheses van Coen van Galen (Onderzoeker van Radboud Universiteit) vertaald naar verschillende analyses om de relevantie te bepalen van GIS binnen dit onderzoeksthema. Tijdens mijn stage heb ik een database ontworpen, data geprepareerd en historische bronnen gekoppeld, queries en verschillende analyses uitgevoerd en resultaten gevisualiseerd.

En wat doe je nu als smartstarter en in welk team?
Hoewel ik als smartstarter onderdeel ben van afdeling Onderzoek, hebben mijn werkzaamheden voornamelijk te maken met het Data Science team. Hier werk ik aan verschillende case-gebaseerde opdrachten. Momenteel ben ik nog aan het oriënteren en ben ik bezig met mijn ontwikkeling. Zo leer ik bij het Data Science team Python en GraphQL, wat een mooie aanvulling is op mijn kennis in GIS.

Waarom wilde je graag weer bij het Kadaster terug komen?
Tijdens mijn studie leerde ik over verschillende producten van het Kadaster, zoals Topotijdreis en PDOK. Archeologen gebruiken bijvoorbeeld de kadastrale kaarten uit 1832 voor onderzoek.
Het Kadaster straalt iets betrouwbaars uit en heeft kwaliteit van data hoog in het vaandel. Dat vind ik belangrijk. De werksfeer op kantoor vond ik erg prettig. Deze ervaring bevestigde voor mij dat ik graag wilde terugkomen.

Zou je het Kadaster als leerbedrijf aanbevelen voor andere studenten?
Stagelopen bij het Kadaster is een absolute aanrader! De organisatie is groot en je hebt als student de mogelijkheid om van verschillende onderwerpen te leren. Naar mijn ervaring laat iedereen graag zien waar ze mee bezig zijn en willen ze ook jou als stagiair graag helpen.