Afstuderen in tijden van corona

Zo.. daar zit ik dan thuis.. Ik had mijn afstuderen toch anders voor ogen, maar desalniettemin voel ik mij toch part of Kadaster! 
Ik zal mezelf even voorstellen: mijn naam is Ilja, 25 jaar en zit in mijn laatste fase van de studie Human Resource Management te Utrecht: het afstuderen. Deze spannende en bijzondere tijd mag ik doorbrengen bij het Kadaster. Ik ben hier terecht gekomen door.. tja.. uit mijn raam te kijken. Want daar zag ik het gebouw en begon meteen de website op te zoeken en stuurde een open sollicitatie. Het maatschappelijk belang, de grootte en het toch wel mysterieuze beeld van het Kadaster maakte mij nieuwsgierig om het beter te leren kennen en van binnen te zien hoe een overheidsinstelling te werk gaat. Een toffe kans om dat te ontdekken tijdens een stage! Een aantal weken later had ik een leuke opdracht, een laptop van Kadaster en heel veel zin om mijn onderzoek naar het inzetten van employer branding voor IT-medewerkers van de generatie Y en Z te starten. 

Nu twee maanden later moeten we helaas vanuit huis werken, dat is soms een uitdaging aangezien ik het contact met collega’s en de gezellige gezamenlijke lunches mis. Maar dankzij Microsoft Teams kan er altijd een gezellig praatje gemaakt worden of is er snel contact voor vragen, feedback en begeleiding. Hier wordt ook echt tijd voor gemaakt, wat ik zelf erg prettig vind. Het thuiswerken vergt wel veel zelfdiscipline, initiatief en ik mis de afwisseling en reuring. Desalniettemin probeer ik er het beste van te maken en ook deze tijd van een positieve kant te bekijken.  

Ben jij op zoek naar een stageplek? Stuur dan zeker een bericht naar het Kadaster! Kijk niet alleen naar openstaande vacatures, maar stuur een open sollicitatie. Ik heb het tenslotte ook maar gewoon geprobeerd: niet geschoten, is altijd mis. Er zijn voldoende mogelijkheden, een gezellige werksfeer en een plek waar je veel kan leren!