Joep, student Geo-Information Science

Even voorstellen!
Ik ben Joep, ik volg sinds september 2022 de masteropleiding Geo-Information Science aan Wageningen University & Research (WUR). Ik woon daarom in Wageningen, maar ik kom uit Oosterhout (NB). Ik heb hiervoor de bacheloropleiding Informatiekunde aan Universiteit Utrecht afgerond met een specialisatie in Knowledge & Data Analytics.

Waarom heb je voor het Kadaster als stagebedrijf gekozen?
Ik was op zoek naar een stage bij een bedrijf binnen het veld van de geo-informatie, het Kadaster is één van de grote spelers. Ook heeft het Kadaster goede connecties met mijn opleiding. Een aantal van mijn docenten werkt parttime bij het Kadaster.

Wat doe je tijdens je stage?
Mijn stage is een onderzoeksstage. Daarnaast kijk ik mee met de projecten van mijn collega’s binnen het Data Science Team en krijg ik de ruimte om te werken aan persoonlijke leerdoelen die ik van tevoren heb opgesteld. Voor mijn eigen onderzoek analyseer ik de ruimtelijke effecten in de koopwoningmarkt. Ik probeer deze effecten te gebruiken om accurate voorspellingen te doen over de ontwikkeling van de gemiddelde koopsom en het aantal woningtransacties op de korte en middellange termijn.

Wat maakt stagelopen bij het Kadaster leuk en leerzaam?
In mijn onderzoeksproject kan ik de vaardigheden, die ik heb geleerd tijdens mijn opleiding, toepassen op een relevant maatschappelijk vraagstuk. Daarnaast vind ik het leuk dat ik de ruimte krijg om mijn eigen stageopdracht vorm te geven. Ook vind ik makkelijk aansluiting bij mijn collega’s, omdat het een relatief jong team is.

Zou je het Kadaster als stagebedrijf aanbevelen aan jouw studiegenoten en waarom?
Ik zou het Kadaster als stagebedrijf zeker aanbevelen aan mijn studiegenoten! Er is erg goede begeleiding, flexibiliteit en je krijgt het gevoel dat je als stagiair echt wat kan betekenen.