Interview Maarten, Teamleider Landmeetkunde

Welke opleiding heb je gevolgd?

Sociale geografie & Planologie aan de Universiteit Utrecht

Hoe ziet jouw loopbaan bij het Kadaster eruit, welke functie(s) heb je (gehad)?

Als trainee ben ik projectleider, teamleider en organisatieadviseur geweest. Ik zeg altijd gekscherend dat ik ben blijven hangen op de leukste afdeling van het Kadaster, namelijk bij de landmeetkunde. Ik ben daar inmiddels 5 jaar teamleider en heb het ontzettend naar mijn zin. Het is een rol waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt en daarnaast ruimte om je met allerlei thema’s bezig te houden. Inmiddels ben ik naast mijn functie implementatiemanager van een groot en langdurig ICT-project. Hierin leer ik weer een hele andere kant van het Kadaster kennen en juist dat is zo mooi aan onze organisatie. Er zit zoveel diversiteit en variëteit in de mogelijkheden die je krijgt dat er altijd wel een geschikte uitdaging voor je is.

Hoe heb je het traineeship ervaren?

Ik vond het traineeship fantastisch. Het was de eerste keer dat het intern werd georganiseerd en daardoor was er veel overleg over welke opleidingen we volgden en hoe we het traject wilden vormgeven. De begeleiding was ontzettend goed en ik was verbaasd dat je direct een flinke dosis verantwoordelijkheid kreeg daardoor heb ik ontzettend veel geleerd.

Welke activiteit/gebeurtenis gedurende je traineeship is jou het meest bijgebleven en waarom?

Dat zijn er zoveel dat het moeilijk kiezen is, maar als ik er voor één moet gaan dan is dat het eerste weekend naar de Ardennen. Dat was al vrij snel, we werden tijdens dit weekend maximaal uitgedaagd en flink uit onze comfortzone gehaald, terwijl je ondertussen ook wordt geobserveerd en een spiegel voorgeschoteld krijgt over de manier waarop jij je gedraagt als de druk hoog is of als er veel van je verwacht wordt. Dat was erg confronterend, ik heb het als zeer waardevol ervaren. In dat weekend is er ook echt een bijzondere band ontstaan met alle vijf de trainees waar we de rest van het traineeship veel aan hebben gehad. Ook al zijn we alle vijf erg verschillend, er was een hele bijzonder chemie tussen ons. We gaan nog steeds jaarlijks een hapje eten en ik hoop dat we dat ook blijven doen.

Wat zijn je ambities en zijn deze veranderd na jouw traineeship?

Ik heb aan het traineeship deelgenomen, omdat ik een echte generalist ben en niet goed wist welk werk bij me paste en waar ik precies blij van werd. Tijdens het programma krijg je de kans om te ontdekken wat bij je past en wat wel werkt en ook wat niet voor jou werkt. Ik heb ontdekt dat dit voor mij (voor nu) leiding geven is. Daarom volg ik naast mijn werk een master in Bedrijfskunde om mezelf, naast alle competentieopleidingen, ook inhoudelijk te ontwikkelen. Mijn volgende stap zou weer een leidinggevende functie zijn, maar ik heb geen concreet einddoel in ogen. Ik wil vooral doen waar ik op dat moment gelukkig van word.