Landmeten in Safaripark Beekse Bergen

Mark Wouters: “Ik werk sinds september 2017 bij het Kadaster. Na een opleiding van 2 à 2,5 jaar ben ik sinds oktober 2019 fulltime landmeter.

Safaripark Beekse Bergen is één van de vele locaties waar ik metingen heb verricht. Qua werkzaamheden was het vergelijkbaar met andere locaties, maar de locatie op zich was natuurlijk wel bijzonder. Het aanwijzen van de grenzen door de partijen en de meting heeft ongeveer vier dagen in beslag genomen. De nieuwe grens was ongeveer drie km lang en lag met erg veel knikken en dwars door het bos.

‘Wat doet die man in dat oranje jasje nou de hele tijd?’

Dieren zijn het niet gewend dat een mens lange tijd op dezelfde plek staat. Bezoekers lopen of rijden door het park, ik begeef mij langere tijd in hun leefgebied. Daardoor worden ze nieuwsgierig. Ze vragen zich af ‘wat doet die man in dat oranje jasje nou de hele tijd?’. Op den duur staat een giraffe over mijn schouder mee te kijken. Ik kwam niet in de verblijven maar wel dicht in de buurt van de dieren. Bij de leeuwen mocht ik niet dichter dan anderhalve meter bij het hek komen dat we moesten meten. Dit was voor onze eigen veiligheid en het welzijn van de dieren op voorspraak van een dierenarts.

Als ik later ooit in het bejaardentehuis zit, zal ik hier waarschijnlijk nog weleens aan terug denken

Dit is tot nu toe mijn meest bijzondere opdracht geweest. Als ik later ooit in het bejaardentehuis zit, zal ik hier waarschijnlijk nog weleens aan terug denken. Ik kon het natuurlijk niet laten om af en toe foto’s te maken met de bus van het Kadaster en dieren in beeld. Dat het tot de verbeelding spreekt, blijkt wel uit het feit dat het bericht van mijn collega op LinkedIn ruim 9.000 keer bekeken is. Ons werk is interessant maar deze klus was wel de overtreffende trap.”