Marc van Andel, IT-architect

"Een grote organisatie, maar wel veranderbaar."

"Ik werk alweer meer dan 10 jaar als IT specialist bij het Kadaster. Tijdens mijn loopbaan voerde ik verschillende werkzaamheden uit. Ik begon als Java Ontwikkelaar, vervolgens groeide ik door naar integratiespecialist en sinds 2 jaar werk ik als IT-architect."

Nieuwe manier van werken

"Lange termijn betrokkenheid en maatschappelijke relevantie waren voor mij de belangrijkste redenen om bij het Kadaster aan de slag te gaan. Dit heb ik ervaren tijdens de invoering van een nieuwe manier van werken. Agile, met scrummethodes en in multidisciplinaire teams. Vanaf dag één ben ik hier vol enthousiasme bij betrokken en is de invoering geslaagd. Ik begeleid nu, met mijn IT-pet op, de vragen en interactie tussen de scrumteams om zo het Kadaster te laten door ontwikkelen in de digitale wereld van nu."

Divers en maatschappelijk relevant

"Ik krijg veel energie van de diversiteit van mijn functie. Zo maak ik inmiddels deel uit van het emerging technologie center. Hier volgen we de allernieuwste technologieën op de voet en kijken we of we deze kunnen gebruiken binnen het Kadaster. Het is fantastisch om bij een organisatie met maatschappelijke relevantie te werken. Veel mensen kennen het Kadaster van naam, maar weinig mensen weten wat we echt doen. Zodra mensen begrijpen wat we doen, zien ze ook hoe belangrijk we zijn voor een stabiele basis. Daar draag ik graag aan bij. Elke dag opnieuw. "