Romy, afstudeerder & smartstarter HR

Hoi ik ben Romy, 22 jaar oud en ik woon in Apeldoorn. Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding Human Resource Management aan Hogeschool Saxion in Deventer. Afgelopen februari begon ik met mijn afstudeeronderzoek bij Recruitment binnen directie Personeel & Organisatie.

Waarom heb je voor het Kadaster als stagebedrijf gekozen?
Via LinkedIn plaatste ik een oproep en werd daarna benaderd voor een afstudeerstageplek. Een gesprek via Teams volgde en ik voelde direct een leuke, ontspannen en informele klik. Wat ik heel positief vond is dat ze erg flexibel waren in de vormgeving van mijn stage. Kadaster is denk ik een vrij onbekende organisatie voor mensen van mijn leeftijd. Omdat ik in Apeldoorn woon en het kantoorpand hier vrij groot is, is het logo mij al eerder opgevallen. Zo’n groot en imposant gebouw trekt natuurlijk je aandacht en wekte – in ieder geval bij mij - een goede indruk. Ook is het goed bereikbaar omdat het kantoor midden in het centrum van Apeldoorn staat. Ik kan lopend naar kantoor! 

Wat is het onderwerp van jouw scriptie?
Mijn onderzoek gaat over het achterhalen en beoordelen van ontwikkelpotentieel van kandidaten binnen de selectieprocedure van de directie Beheer en Ontwikkeling Informatietechnologie (BOI). Ontwikkelpotentieel houd in dat iemand die nog niet op het gewenste niveau zit wat betreft kennis en vaardigheden, de kans krijgt om dit binnen de functie te ontwikkelen. Het doel van het onderzoek is het ontwerpen van producten die de managers en medewerkers van BOI handvatten geven om dat ontwikkelpotentieel zo neutraal mogelijk te achterhalen en beoordelen. 

Wat vind je een uitdaging in je werk?
De vrijheid die ik krijg om mijn eigen tijd in te delen, is heel prettig. Omdat ik een aantal dagen per week vanuit huis werk, vind ik het soms moeilijk om de hele dag te concentreren. Daarom is het fijn dat ik ’s avonds ook aan mijn scriptie mag werken als het ’s ochtends even niet lukt. Ook mag je tussendoor even gaan sporten of wandelen als je concentratie weg is. Wat ook fijn is, is dat iedereen in de organisatie tijd voor je wilt maken. 

Naast je stage heb je een bijbaan bij het Kadaster als smartstarter. Wat houdt dit in?
Mijn werkzaamheden als smartstarter zijn met name ondersteunend. Ik plan bijvoorbeeld de sollicitatiegesprekken in voor de kandidaten. Ik krijg steeds meer taken met grotere verantwoordelijkheden en mag zelfstandig projecten oppakken. Dat vertrouwen is leuk om te ervaren. Tijdens de vakantieperiode heb ik wat meer werkzaamheden over mogen nemen. Best even wennen en spannend, maar ik kon altijd sparren met collega’s uit het team. Aangezien ik al een tijdje bij Kadaster rondloop, heb ik veel collega’s van andere directies al gesproken en ging het me best gemakkelijk af.

Het is leuk om de dingen die ik afgelopen 4 jaar geleerd heb, nu te kunnen gebruiken in mijn werkzaamheden. 

Zou je het Kadaster als stagebedrijf aanbevelen, en zo ja, waarom?
Zeker weten. Als student is het fijn dat mensen tijd voor je hebben en vrij maken. Omdat Kadaster zo’n grote organisatie is, is er veel kennis aanwezig waar je gebruik van kunt maken. De kantoren op verschillende locaties zijn goed te bereiken met het OV. Daarnaast is het een overheidsinstantie, met een maatschappelijke taak. Daaraan mogen bijdragen vind ik heel gaaf, plus, het staat natuurlijk goed op je cv 

Is er nog iets wat je kwijt wil?
Ik hoef gelukkig nog niet weg bij Kadaster nadat mijn onderzoek is afgerond. We hebben namelijk ervoor gekozen om mijn contract als smartstarter te verlengen. Zo kan ik de komende tijd meer ervaring op doen binnen het recruitment vak in een mooie organisatie en een fijn team die ik inmiddels goed heb leren kennen, voordat ik mijn loopbaan als HR-professional ga voortzetten. 

Zo kan ik komende tijd in een vertrouwde omgeving ervaring op doen in het recruitment vak, voordat ik mijn loopbaan als HR-professional ga voortzetten.