Roy Engelbertink: IT, voetbal en security

Even voorstellen! Wie is… Roy Engelbertink? 
Ik ben Roy Engelbertink, 26 jaar en ik woon in Apeldoorn. Vanaf jongs af aan was ik al gefascineerd door computers en alles wat erbij hoort, waardoor ik wel wist in welke sector ik later wilde werken. Verder ben ik, als ik niet met mijn studie bezig ben, vaak bezig met sport. Voornamelijk voetbal. Kijken, zelf spelen.. Alles is goed! 

Welke studie volg je? 
Ik volg de studie HBO-ICT op het Windesheim in Zwolle en heb hierbij gekozen voor de richting "Infrastructure Design and Security"  

Kun je meer vertellen over je stageopdracht bij het Kadaster? 
Voor mijn stageopdracht ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van een platform waarin bruikbare rapportages gegenereerd kunnen worden over Security en Compliance op team- en managementniveau. Hierdoor kon er meer inzicht verkregen wordt op de actuele status van Security en Compliance om bij te dragen aan de veiligheid en integriteit van het Kadaster. Het leuke aan mijn stageopdracht is dat dit ook écht het team helpt. 

Hoe ervaar je de stage bij het Kadaster? 
Wat mij opviel was de vriendelijkheid, kennis en bereidwilligheid van collega's. Helaas is het contact met collega's buiten mijn afdeling door het thuiswerken beperkt geweest (in verband met Corona), dus moet ik het baseren op mijn eerste maand.   

Waar haal jij tijdens de stage de meeste energie uit? 
De betrokkenheid van het team omtrent mijn stageopdracht gaf mij echt heel veel energie. Collega's waren erg enthousiast, wilden graag up-to-date blijven en vonden het totaal niet erg om hun agenda voor mij af te blokken om te helpen en vragen te beantwoorden. Verder vond ik de dagstart altijd erg fijn om bij te wonen. Het gaf mij het gevoel dat ik betrokken werd bij de werkzaamheden van het CST en ook echt deel uitmaakte van het team. Al deze positieve dingen helpen mij enorm.  

Zou je het Kadaster aanbevelen aan een studiegenoot? En waarom wel/niet? 
Absoluut! Ik heb mijn tijd als zeer leerzaam ervaren. Ik heb erg veel vrijheid gekregen, helemaal met het thuiswerken natuurlijk-  en ik vind dat dit ook erg belangrijk is. Hier moet je mee om leren gaan, maar het helpt enorm met je ontwikkeling als professional en dwingt je om zelf stappen te zetten en initiatief te nemen. Verder ben ik goed begeleid en ondersteund door mijn collega's binnen het team, waar ik erg blij mee ben.