Sandra Moll, landmeter

"Met een speedboot de Vinkeveense Plassen op om een eiland te meten!"

"In de bouw riepen mijn collega’s het al: bij het Kadaster zit je goed! Inmiddels werk ik er sinds 2016 en inderdaad, ze hadden helemaal gelijk. Ik meet en verwerk nieuwe grenzen en breng deze in kaart. Dat klinkt misschien niet spannend, maar je maakt wat mee als landmeter. Ik kom echt op de meest bijzondere plekken en ontmoet allerlei verschillende en interessante mensen, dat maakt mijn werk ook zo leuk."

Terreinwagen en speedboot

"Zo was ik laatst op de Hoge Veluwe om de faunatunnels in te meten. Hup, samen met de boswachter in zo’n grote terreinwagen dwars door de modder! Of die keer dat een klant een stuk van een eiland kocht in de Vinkeveense Plassen. We werden met een speedboot opgehaald om het eiland op te meten. Natuurlijk ontstaan er weleens conflicten bij ingewikkelde metingen met meerdere partijen. De uitdaging is dan om met elkaar tot een oplossing te komen. Tijdens mijn interne opleiding tot landmeter kwam juist voor dit soort situaties een speciale communicatietraining aan bod. Daar doe ik nu mijn voordeel mee."

Vertrouwen en verantwoordelijkheid

"Naast de vrijheid en flexibiliteit van het zowel binnen als buiten werken, vind ik het vertrouwen dat ik krijg van het Kadaster erg fijn. In mijn functie maak ik iets van a tot z. Van het aanwijzen van grenzen tot het uiteindelijk in kaart brengen ervan. Met mijn metingen verander ik letterlijk de kaart. Dat biedt voor iedereen rechtszekerheid. Daar voel ik me verantwoordelijk voor."