”Het Kadaster is meer dan De Rijdende Rechter”

“Na mijn studie Planologie wilde ik graag aan de slag in de ruimtelijke sector, maar ik wist nog niet goed waar. Ik was bekend met verschillende innovatieve bedrijven en vooruitstrevende gemeentes, maar vond het lastig om te kiezen. Zo veel keuze, waar begin ik?”

“Tijdens mijn masterscriptie kwam ik in aanraking met het Kadaster. Zoals meer mensen dacht ik dat het Kadaster zich voornamelijk bezig houdt met eigendomsgrenzen en bekend is van De Rijdende Rechter. Tijdens mijn onderzoek naar stedelijke kavelruil, kwam ik erachter dat dat nog maar een van de vele dingen is die het Kadaster doet.”

“Het traineeship stoomt je klaar voor een loopbaan bij het Kadaster. Omdat je geen specifiek pad bewandelt, is er veel ruimte voor je persoonlijke leervraag en bijpassende opdrachten. Tegen het einde van mijn afstudeeronderzoek besloot ik te solliciteren. Na een sollicitatiegesprek en een uitdagende selectiedag ben ik in oktober 2018 gestart als trainee.”

“Woningmarktonderzoek uitvoeren, advies geven over de Sustainable Development Goals, projectleider zijn bij de Meeting & Innovation Hub van IT, zelf notarissen interviewen over 3D-registratie. Ik heb zoveel opdrachten mogen uitvoeren bij het Kadaster! Dat was heel afwisselend en leuk. Ook heb ik daardoor veel collega’s leren kennen en mijn netwerk sterk vergroot.”

“Daarnaast hebben we als traineegroep veel verschillende trainingen gevolgd. Die hadden betrekking op projectmanagement, beleidsadviezen schrijven, change management en agile. Maar ook soft skills, zoals communicatie en leiderschap, waren hierbij een belangrijk component.

Dus wil je je breed ontwikkelen en ervaring op doen in een maatschappelijke organisatie? Overweeg dan zeker het Kadaster traineeship!”