"Bij het Kadaster gaan we keihard!"

Het Kadaster is the place to be…’ Als ik dat zeg tegen de medemens word ik vaak met een scheef gezicht aangekeken. Mijn bovengenoemde citaat verdient vaak wel wat toelichting indien ik iemand wil meekrijgen in mijn enthousiasme… ‘Geen probleem! Ik vertel met alle liefde waarom!’ Vervolgens leg ik uit waarom het Kadaster de plek is waar je dan zo graag zijn wilt. Na mijn verhaal volgt dan de reactie: ‘Huh, dat wist ik niet?’ Of nog beter: ‘Wat!? Doen jullie dat echt allemaal?’ ‘Jaaaaaa!’

Om eerlijk te zijn moest ik ooit ook overtuigd worden. Het is geen geheim dat ik ooit de gedachte heb gehad (ik ga nu voorzichtig zijn, want mijn collega’s hebben ook LinkedIn) dat het Kadaster een grijze stoffige organisatie was. Wat er precies achter de schermen gebeurde, wist ik ook niet… Dat was even schrikken bij de aanvang van mijn stage…

Als stagiair kwam ik binnen op de afdeling AIM/ETC, onderdeel van directie IT. In mijn leek-taal: Als stagiair kwam ik binnen in hypermoderne afdeling, waar ze zich bezig houden met innovatie op het hoogste niveau. Allemaal knappe koppen die zoeken naar innovatieve technologieën en inzichten om als Kadaster, maatschappij en wereld te groeien.

Als Bedrijfskunde stagiair ben ik aan de slag gegaan met diverse projecten. Hoe kunnen we als Kadaster de maatschappij stimuleren om samen als één ecosysteem te innoveren? Hoe kunnen wij ons profileren als interessante IT werkgever bij toekomstige generaties? Hoe presenteren we ons onderzoekswerk aan de wereld? Om een stap te kunnen zetten in al deze vragen heb ik enorm veel mensen leren kennen, veel IT kennis opgedaan en veel verschillende plekken en events bezocht.

We werken (binnen onze directie) geheel agile: flexibel, snel en ook mensgericht. Hierin zijn we koploper! Ik (en alle collega’s) krijgen alle vrijheid om te experimenteren, te leren en te falen. Ik voel me geen stagiair meer in het team. Stagiaires worden betrokken in het proces en leveren echte bijdrages die de organisatie helpen. In ruil voor de inzet ontvang ik alle middelen om het maximale uit mezelf te halen. Wat wil je nou nog meer?

Kijk eens op labs.kadaster.nl voor een aantal innovatieve cases waar het Kadaster aan werkt!