Tony Baving, GIS Specialist

"In tien jaar tijd groeide ik van uitzendkracht tot GIS-specialist!"

"Als 5-jarige jongen kwam ik voor het eerst in aanraking met het Kadaster. Mijn vader was boer, de landmeters kwamen bij ons langs om de grenzen van het land vast te stellen. Ik had nooit gedacht dat ik er jaren later zelf zou werken! Al meer dan tien jaar werk ik met veel plezier bij het Kadaster. In al die jaren heb ik mooie kansen gehad om door te groeien."

Verschillende functies

"Als uitzendkracht groeide ik door naar cartograaf, later solliciteerde ik bij de afdeling GIS Maatwerk & Advies. Hier maak ik deel uit van het team dat zich bezighoudt met innovatie voor geo-informatie."

Nieuwe technologie├źn

"Wat onze innovatietrajecten zo leuk maakt is dat we allerlei nieuwe technologieën testen en toepassen. We hebben bijvoorbeeld een 3D-model van geheel Nederland gelanceerd. Dat doen we met behulp van een puntenwolk en topografische data. Zo’n 3D-model kan door het Kadaster worden gebruikt, maar ook door bijvoorbeeld gemeenten. Zo kan een gemeente burgers laten zien hoe een nieuw plan eruit komt te zien. Daarnaast passen we ook veel Machine Learning technieken toe in onze dagelijkse werkzaamheden. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat vind ik echt ontzettend interessant."