Wendy Rustwijk, Manager IT

"Als mensen doen wat ze gelukkig maakt, heb je winst op alle fronten."

"Ik herinner me nog heel goed de reactie van mijn oud-collega’s toen ik vertelde dat ik bij het Kadaster aan de slag ging. Ze begonnen te lachen en zeiden: ‘Die oude, stoffige club?’ Ik werk hier nu al ruim zes jaar als Manager IT. En weet je wat de grap is? Twee oud-collega’s van mij werken nu ook bij het Kadaster! Ondanks de verschillende rollen die ik in mijn loopbaan had, werkte ik altijd op het snijvlak van business en IT. Laatstgenoemde wordt elke dag complexer. Vanaf mijn eerste dag hier was mijn doel: zorg voor resultaat door samenwerking en verbinding met experts. Zorgen dat het Kadaster krijgt wat het nodig heeft. Dat is nog steeds een grote uitdaging voor mij."."

Energieke experts

"Mijn visie: wil je een organisatie digitaal veranderen - van bijvoorbeeld datacenters tot aan kantoor - dan heb je resultaatgerichte specialisten nodig. Energieke vakidioten. Die moet je vertrouwen geven. Als manager IT draait het voor mij om luisteren naar de ander, samen ontdekken en erover in gesprek gaan. Wat wil jij, en waarom wil je dat? Als ik het voor elkaar krijg dat onze mensen doen waar ze gelukkig van worden, dan komt dat alles en iedereen ten goede. Dat is winst op alle fronten. Natuurlijk moet het wel altijd een raakvlak hebben met de organisatie, zodat het bijdraagt aan onze doelstellingen."

Ruimte en vrijheid

"Ik vind het fijn dat het Kadaster mij hiervoor de ruimte geeft. Als iets niet kan op het gebied van ontwikkeling, kan daar altijd vrij over gesproken worden. Daarnaast omarmt het Kadaster IT ook echt. Nieuwe technologieën worden hier niet als bedreiging gezien maar als kans. Zo kan ik mijn collega’s de vrijheid geven die ze nodig hebben en tegelijkertijd duidelijk aangeven wat zij kunnen verwachten."