Onze landmeters

Onze landmeters hebben een belangrijke taak voor Nederland en komen op de mooiste plekken in het land. De groep landmeters is divers samengesteld en vanuit allerlei vakgebieden ingestroomd. Zo hebben we collega's die een achtergrond hebben als hovenier of ICT'er maar ook vanuit bijvoorbeeld de retail of techniek komen.

De overeenkomst van een docent wiskunde, redacteur en een groenteboer lijkt ver te zoeken. Ze zijn nu allemaal Landmeter!

Abid, Kim en Santiago hebben alle drie een totaal andere achtergrond. Samen begonnen ze in ontwikkelteam 13 midden in Corona tijd bij het Kadaster. Hoe hebben ze dit ervaren en waarom hebben ze de keus voor de opleiding tot Landmeter gemaakt? 


Lees hier hun ervaringen

“Van ICT'er naar landmeter’’

“In april 2019 zag ik een oproep van het Kadaster voorbij komen op LinkedIn. Er werden landmeters gezocht. Inmiddels zat ik als ICT-ondernemer al 23 jaar achter mijn laptop, kwam ik nauwelijks buiten en sprak ik klanten via digitale kanalen. Maar wat doet een landmeter? Het klonk als een activiteit die zich in de frisse lucht afspeelt, dus ik las nieuwsgierig door.

Lees hier het verhaal van Inge

“Ik had geen idee wat landmeten was”

Jelle van Iperen (28) werkte bijna vijf jaar als uitzendkracht toen zijn vader hem een advertentie van het Kadaster onder de neus schoof. “Ik had geen idee wat landmeten inhield, maar ben naar de Meet&Greet voor nieuwe landmeters van het Kadaster gegaan, raakte enthousiast en heb gesolliciteerd.”



Lees hier het verhaal van Jelle

“Veel leuker dan een kantoorbaan”

William Donks (50) is landmeter/specialist grensreconstructie. Naast het inmeten van nieuwe percelen, stelt hij ook bestaande grenzen vast aan de hand van metingen, onderzoek op locatie en oude documenten. “Het is heel gevarieerd werk, meestal in opdracht van particulieren. Het is ook niet gebonden aan 9 tot 5 tijden. Die vrijheid is super.” 

Lees hier het verhaal van William

"Wat doet die man in dat oranje jasje?"

Dieren zijn het niet gewend dat een mens lange tijd op dezelfde plek staat. Bezoekers lopen of rijden door het park, ik begeef mij langere tijd in hun leefgebied. Daardoor worden ze nieuwsgierig. Ze vragen zich af ‘wat doet die man in dat oranje jasje?’. Op den duur staat een giraffe over mijn schouder mee te kijken.

Lees hier het verhaal van Mark

mr. John Reid: "Landmeters zijn onmisbaar”

Als Kadaster werken we regelmatig mee aan het tv-programma De Rijdende Rechter. Onze landmeters laten zien waar de kadastrale grens ligt, als er onenigheid is over de erfgrens. Het is daarna aan mr. John Reid om uitspraak te doen.


Lees hier het verhaal van mr. John Reid

"Met een speedboot een eiland inmeten!"

"In de bouw riepen mijn collega’s het al: bij het Kadaster zit je goed. Inmiddels werk ik er sinds 2016 en inderdaad, ze hadden helemaal gelijk. Ik meet en verwerk nieuwe grenzen en breng deze in de kaart. Ik kom op bijzondere plekken en ontmoet interessante mensen, dat maakt mijn werk ook zo leuk."

Lees hier het verhaal van Sandra

Word jij onze nieuwe collega?

We hebben 12 plekken beschikbaar, solliciteer vandaag nog via de vacaturepagina. We komen graag met je in contact!

Voor Sibrine kwam de keuze niet uit de lucht vallen. Ze wilde iets nieuws en dat bleek een gouden zet te zijn.

Zelf noemt ze het de beste stap uit haar carrière. Na jaren in de media gewerkt te hebben en met (letterlijk) veel vlieguren op de teller, koos Sibrine bewust voor het land. Door zich onafhankelijk op te stellen en de juiste vragen te stellen weet ze haar doelen te bereiken.


Lees hier de ervaring van Sibrine